Over uw therapeut Lieke


Vanaf 2012 ben ik werkzaam als regressietherapeut en sinds 2017 ook als emotief therapeut. Sindsdien help ik cliënten met problemen en uitdagingen op het gebied van (jeugd)trauma’s, depressie’s, de overgang, PTSS, pesten, faalangst, huilbaby’s en doe ik ook remote sessies.

Ik heb een achtergrond in de gezondheidszorg. Na mijn opleiding als verpleegkundige heb ik de opleiding maatschappelijke gezondheidszorg gedaan en heb vervolgens ruim 10 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt. Nadat ik in verwachting was van ons derde kind ben ik gestopt met werken. Toen mijn vier kinderen ouder werden, ben ik gaan werken in de kraamzorg en ben weer gaan studeren voor regressie- en emotief therapeut.

Ik ben afgestudeerd als regressietherapeut aan het Tasso instituut te Maarn en heb de opleiding emotieve therapie afgerond aan de school voor emotieve therapie te Utrecht. Ik ben lid van EARTH, de European Association for Reïncarnation Therapy en de NVRT, de Nederlandse Vereniging van Regressietherapeuten.


Waarom ik therapeut geworden ben?

Als wijkverpleegkundige heb ik veel mensen ontmoet die het emotioneel zeer zwaar hadden. Het viel mij op dat deze emoties veelal niet alleen het gevolg waren van hun medische situatie. Vaak speelde de achtergrond en negatieve ervaringen van mensen hierin een grote rol. Deze mensen werden doorverwezen voor hulp bij deze emoties, maar dit had niet altijd het gewenste effect. Mensen werden vaak maar tot een bepaald niveau geholpen met het resultaat dat cliënten bleven hangen in negatieve gevoelens en ervaringen. Dit was voor mij de aanleiding om te starten met de opleiding Regressietherapie en later Emotieve therapie.


Waarom ik koos voor regressie en emotieve therapie?

Ik heb bewust gekozen voor deze therapieën omdat regressie- en emotieve therapie;

  • Niet enkel signalen of gevolgen aanpakt, maar zicht echt richt op de kern van het probleem
  • Een probleem niet concreet hoeft te zijn bij de start van therapie. Een emotie of negatief gevoel waarvan de oorzaak niet helder is, is voldoende uitgangspunt om de oorzaak te achterhalen
  • Op allerlei soorten problematiek toegepast kan worden, omdat het gebaseerd is op het verwerken van ervaringen (los van wat deze ervaring nu precies inhield)


Waarom kiezen voor mij als therapeut?

Ik wil mensen echt vooruithelpen om tot de kern van een probleem te komen. Ik zoek diepgang op en kan mensen daadwerkelijk helpen en begeleiden in hun proces om negatieve gevoelens en ervaringen beter te kunnen verwerken.

Mijn uitgangspunt: Helen in het verleden brengt balans in het heden.

Mijn ambitie: Het vergroten van de kwaliteit van leven van cliënten.


Iets over mijn eigen ervaring als cliënt…

Voordat ik begon met de opleiding tot regressie therapeute (en later aanvullend emotieve therapie) had ik zelf last van negatieve gevoelens. Ik stopte deze gevoelens weg en dacht; ‘Wat is gebeurd verander je niet meer, dus niet zeuren en gewoon doorgaan ‘. Ik had momenten waarop ik mij helemaal niet happy voelde, maar wist vaak niet waarom. Ik vond dit heel vervelend en daarbij ook lastig want, ‘Wat moet je doen, als je je probleem niet kan verwoorden en het een gevoel is zonder duidelijke aanwijsbare oorzaak? Waar kun je dan terecht?'

Regressie en Emotieve therapie heeft mij geholpen. In feite heb ik mezelf teruggevonden. Ik voel nu een innerlijke rust die niemand mij meer af kan nemen. Ik maak mij minder zorgen, sta stevig in mijn schoenen en heb mijn zelfvertrouwen helemaal terug. Ik ben een gelukkiger, blijer en vrijer mens. Dit heb ik niet alleen zelf ervaren, maar hoor ik ook terug in mijn nabije omgeving.

Resultaten die ik iedereen gun en waar ik u graag bij help!


Hoe hebben mijn cliënten de therapie ervaren?

Bezoek hiervoor de pagina: Ervaringen


Meer informatie?

Voor meer informatie over Lieke van der Laan, regressie en/of emotieve therapie of de Regressiepraktijk kunt u bellen naar 0413-332235 / 06-15500882 of mailen naar info@regressiepraktijk.nl

Lieke